DK KRANJ

Povezava do nove spletne strani:

http://dk-kranj.com/Obiščite nas na Facebooku =)
pišite na elektronski naslov: 
drsanje.kranj@gmail.com ali nas 
poiščite na treningih v Ledeni dvorani Zlato polje v Kranju.


Zgodovina

Drsalni klub Kranj od leta 2006 združuje umetnostne drsalce in ljubitelje umetnostnega drsanja. Od leta 2007 dalje treniramo v Ledeni dvorani v Kranju. Udeležujemo se državnih in mednarodnih tekmovanj, od katerih so najbolj znana tekmovanja za Evropski kriterij s petimi tekmami letno, kjer se srečujejo tekmovalci iz srednje in jugovzhodne Evrope.
Našo dejavnost podpira MO Kranj, ki nam poleg sredstev za delovanje, ki so športnim društvom na voljo prek vsakoletnih razpisov, zagotavlja ure ledu v Ledeni dvorani Kranj.

Vizija

S pomočjo Mestne občine Kranj, ki nam zagotavlja led, poskušamo s profesionalnim trenerskim kadrom ustvariti primerno okolje za vse mlajše in starejše ljubitelje umetnostnega drsanja.

Tekmovalci Drsalnega kluba Kranj se udeležujejo državnih in mednarodnih tekmovanj, kjer dosegajo vidne rezultate. Člani kluba pozimi drsajo, poleti pa imajo treninge na suhem, kjer se učijo tehnike skokov, nabirajo športno kondicijo in vzdržujejo športni duh.

Klub redno organizira tečaje drsanja za otroke in odrasle. Prvi so v našem klubu še posebno dobrodošli. Otroci se na začetnem tečaju pod strokovnim vodstvom usposobljenih vaditeljev (bivši tekmovalci) preko različnih igric spoznajo z osnovnimi prvinami in elementi drsanja.

Umetnostno drsanje

Umetnostno drsanje je kompleksen šport, ki združuje ustvarjalnost, odlično poznavanje drsalne tehnike, ki vključuje izvajanje zahtevanih skokov in piruet, in fizično vzdržljivost.
Zaradi svojega pozitivnega vpliva na zdravje in počutje je drsanje na različnih stopnjah intenzivnosti idealen šport za vse generacije. Pomeni zabavo, hitrost in lepoto, poleg tega pa nam nudi možnost, da spoznamo zanimive ljudi, s katerimi se družimo in se lahko skupaj razvijamo in napredujemo.
Za začetnike in bolj previdne je na začetnih urah priporočljiva tudi zaščitna oprema - čelada in ščitniki, gobasti podložki itn.